Výber záhradného nábytku

Nové trendy v záhradnom nábytku nás očaria  svojou krásou, konvenčnostou a chytrými nápadmi. Poďme sa bližšie pozrieť na nové trendy v záhradnom nábytku, ktoré sú veľmi dôležité v dnešnej uponáhlanej dobe, kedy ostáva na relax čoraz menej času. V súčasnej dobe je založenie záhrady rovnako dôležité ako obytný priestor v interiéri, takže je potrebné, aby bol výber záhradného nábytku vyberaní podľa prísnych kritérií s dôrazom na kvalitné spracovanie a materialy.

Ak máte radi relax na záhrade a premýšlate nad kúpou nového nábytku, prečítajte si tento článok, ktorý vám pomôže vybrať ten správny záhradný nábytok.

Výber správneho nábytku nie je ľahká úloha, najmä jeho umiestnenie s využitím maximálneho priestoru. V prvom rade si treba určiť zónu pohodlia. Ak je na terase viac priestoru, môžeme vytvoriť dve zóny, ktoré sú rozdelené na oddychovú a jedálenskú časť. 

 Nábytok z umelého ratanu

Použité materiály pre záhradný nábytok by mali byť najvyššej kvality. Existuje celý rad rôznych farieb, štýlov vypletania ratanu a textílií pre exteriérový nábytok. Najčastejšie používané farby ratanu sú čierna, rôzne odtiene šedej a prírodná hnedá. Textilné poťahy by mali byť z kvalitnej látky, ktorá sa ľahko udržiava a mala by odolávať slnečnému žiareniu.

Ďalším kritériom pri výbere kvalitného ratanového nábytku by mala byť jeho ľahkosť ale zároveň pružnosť a preto je najvhodnejším materiálom hliníkový rám, ktorý sa ľahko prenáša a nie je potrebné ho udržiavať. 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz