Ako správne zakryť záhradný nábytok na zimu: Praktický sprievodca

Zima sa blíži a je čas pripraviť svoj záhradný nábytok na chladnejšie mesiace. Správne zakrytie nábytku môže predĺžiť jeho životnosť a ušetriť vám námahu s jeho údržbou počas jari. V tomto článku sa dozviete, ako správne zakryť svoj záhradný nábytok na zimu a ochrániť ho pred nepriaznivými vplyvmi počasia.

Vyberte správny materiál

Pri výbere krytu pre záhradný nábytok je dôležité zvoliť správny materiál. Vhodné materiály sú vodeodolné a odolné voči UV žiareniu. Polyester a nylon sú populárne voľby, pretože sú ľahké a zároveň odolné voči poveternostným vplyvom. Naše zakrývacie plachty spĺňajú vysoký štandart ochrany pred nepriaznivým počasím. Stači si len vybrať ten správny obal.  

Presne zmerajte svoj nábytok

Pred zakúpením krytu si presne zmerajte svoj záhradný nábytok. Kryt by mal pevne sadnúť, aby sa predišlo prípadnému vnútornému poškodeniu nábytku od vetra alebo vlhkosti.

Ochráňte stôl a stoličky

Ak máte stôl a stoličky, zakryte ich najprv. Skladajte stoličky a umiestnite ich pod stôl, aby ste ušetrili miesto a minimalizovali pravdepodobnosť, že kryt sa pomačká alebo poškodí.

Umiestnite nábytok pod strechu alebo na chránené miesto

Ak je to možné, presuňte svoj záhradný nábytok pod strechu alebo na iné chránené miesto. Tým minimalizujete jeho expozíciu nepriaznivým poveternostným podmienkam.

Vzduchové otvory

Vhodné kryty by mali mať vzduchové otvory, ktoré umožňujú cirkuláciu vzduchu. To zabráni tvorbe plesní alebo iných foriem znehodnocujúcich organizmov pod krytom.

Pravidelná kontrola a čistenie

Aj keď je váš záhradný nábytok pokrytý, pravidelne ho kontrolujte a čistite. Odstráňte akékoľvek listy, vetvičky alebo nečistoty, ktoré by sa mohli zhromažďovať na kryte.

Uložte kryty na suché miesto

Po sezóne záhradného nábytku kryty uložte na suché miesto. Dobré skladovanie zaručí, že budú pripravené na ďalšiu sezónu a nebudú poškodené vlhkosťou.

Záver

Správne zakrytie záhradného nábytku na zimu môže predĺžiť jeho životnosť a udržať ho v dobrom stave. Vyberte vhodný materiál, dbajte na presné meranie a pravidelnú údržbu. S týmito tipmi si udržíte záhradné kútiky v optimálnom stave aj počas chladných mesiacov.

Nech je váš záhradný nábytok pripravený na zimu!

 

 

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz